Posted on

Politiska livet i Italien

Det finns många anledningar till att vara intresserad av Italien. Det goda röda vinet, den fantastiska maten, fotbollen och det behagliga vädret gör att många gärna vistas i Italien. Men även det politiska läget, både historiskt och i nutid, gör landet intressant.

Berlusconi – mannen som skapade kaos

I ett land som har val nästan varje år i snitt är det inte konstigt att tro att det finns en viss politisk instabilitet i landet. Italien klassas inte som en fullvärdig demokrati, men är förvisso inte långt därifrån. En fungerande stat är problemet för italienarna, som drar ner totalbetyget ganska mycket.

Annars är Silvio Berlusconi ett namn som får de allra flesta att haja till på något sätt, detta på grund av att han är en tidigare premiärminister i Italien som dessutom varit väldigt omskriven.

Det berodde bland annat på att Berlusconi var inblandad i flera olika mutskandaler, som gjorde att hans anseende sjönk hos vissa. Dessutom kallades han ofta korrupt av andra anledningar. Till exempel då Silvio Berlusconi många gånger använde sina flera TV-bolag och dess kanaler för att sprida sin egen politiska information, eller propaganda, som hans politiska motståndare kallade det för.