logo

2006-03-23

Dags för andra sidan

Det var bara en tidsfråga innan det skulle bli någon "skandal" som drabbade alliansen i allmänhet och/eller moderaterna i synnerhet. Expressen skriver att Fredrik Reinfeldt "kränker sin pappa" och ordvalet är naturligtvis ingen slump mot bakgrund av s-mejlskandalen. Inte heller att Expressen har hittat någon (Henrik Westman är Reinfeldts kanske mest uttalade kritiker) som säger att det hela är "illasinnat förtal".

Inte för att Reinfeldt har gjort världens snyggaste uttalande, och försöket att stoppa publiceringen med hänvisning till att det som sagts ingick i ett bakgrundsamtal är taffligt. Sedan Björn Rosengren trillade dit på "sista Sovjetstaten" borde alla makthavare ha lärt sig att varken bandspelare, tv-kameror eller öron någonsin är helt avstängda.

Men det är trots allt avgrundsdjup skillnad mellan att ha en ansträngd relation till sin pappa och att skicka anonyma förtalsmejl.

3 Comments:

Politiker är i förbluffande hög utsträckning usla på att hantera media. Att en person som aspirerar på statsministerjobbet tror att det finns något som heter ”off the record” visar på stor naivitet.
Eftersom det är naturligt (och roligast) att media jagar dem som har makten lär socialdemokraterna även i fortsättningen vara dem som granskas hårdast fram till valet.
Men det kan svänga snabbt. Börjar redaktionerna känna att läsana/tittarna/lyssnarna tycker de gått för långt och för hårt fram med exempelvis Bosse Ringholm kan de släppa honom och kuta efter någon annan istället.

By Blogger Redaktörn, at 4:36 PM  

Att man tror att det finns något som heter "off the record" när det gäller frågan om en familjemedlems eventuella förvirring kanske inte är så konstigt, trots allt?

Detta är inte politik, detta handlar inte om den offentliga personen Reinbfeldt. Även politiker måste få ha en privat sfär och det måste journalister respektera - vilket de också oftast gör. Men undantagen är ganska vidriga, oavsett vem de för tillfället drabbar.

By Anonymous Anonym, at 10:31 AM  

Ska bara hålla med. :)

Reinfeldt borde förstås vetat bättre och inte sagt något till journalisten - särskilte inte på band.

Samtidigt har journalisten sålt ut både heder och samvete genom att vidarebefordra orden. Skamligt.

By Anonymous Kiwi, at 1:32 PM  

Post a Comment

<< Home